Red Bull Racing, amendată drastic de FIA

Red Bull Racing a fost amendată cu 7 milioane de dolari și cu o reducere a timpului pentru testele aerodinamice pentru sezonul 2023, după ce s-a constatat că în sezonul 2022 a depășit plafonul bugetar impus de FIA.

Conform Sky Sports, pe lângă cele 7 milioane de dolari, Red Bull a primit și o penalizare cu 10% din timpul alocat pentru efectuarea testelor aerodinamice (tunelul de vânt și simulări pe computer).

În aceste conditii, titlul mondial din 2022 rămâne în vitrina lui Max Verstappen, care este cotat de Superbet cu 1.75 pentru pastrarea titlului mondial, urmat de Lewis Hamilton, cota 3.85.

Șansa olandezului a fost că echipa sa a depășit foarte puțin limita bugetară pentru stagiunea trecută și cei de la FIA au considerat că regulamentul nu a fost încălcat din rea credință.

Potrivit sursei citate, Red Bull a cheltuit cu 2,2 milioane de dolari mai mult decât i-ar fi fost permis, adică cu 1,6%. Totuși, s-a constatat că dacă echipa ar fi documentat în mod corespunzător o deducere fiscală, depășirea plafonului bugetar ar fi fost mult mai mică, de doar 0,37% (0,5 milioane de $).

FIA crede că a fost vorba despre o eroare și nu de o acțiune premeditată, astfel că nu s-a pus problema unei pedepse mai severe. Dacă încălcarea normelor ar fi fost mai gravă, Red Bull ar fi putut fin penalizată cu puncte, iar Verstappen deposedat de titlul mondial.

Web design © 2024 Știrea ta