Roland Garros 2023: Cu cine vor juca cele trei românce în primul tur

Sorana Cîrstea (31 WTA), Irina Begu (27 WTA) și Ana Bogdan (60 WTA), cele trei reprezentante ale României la Roland Garros 2023, și-au aflat adversarele de pe tablou principal.

Sorana, cea mai în formă jucătoare de tenis a României, va debuta pe zgura pariziană contra italiencei Jasmine Paolini (52 WTA). Cîrstea și Paolini s-au mai confruntat o singură dată în circuit, italianca impunându-se cu 6-4, 4-6, 6-1 în sferturile turneului de la Portoroz 2021. Dacă trece de italiancă, Sorana o va înfrunta în manșa secundă la Roland Garros pe Kateryna Baindl (Ucraina, 80 WTA) sau o jucătoare venită din calificări.

Irina se va duela în runda inaugurală cu Anna Bondar (Ungaria, 103 WTA). Va fi prima întâlnire dintre cele două în circuitul profesionist. Dacă își respectă statutul de favorită și trece de maghiară, românca va da peste învingătoarea dintre Sara Errani (Italia, 70 WTA) și Jil Teichmann (Elveția, 75 WTA) în faza următoare.

În cele din urmă, Ana se va lupta în primul tur cu o jucătoare care nu se află pe lista capilor de serie, Caty McNally (SUA, 54 WTA). Dacă va câștiga meciul cu americanca, Bogdan se va confrunta în turul al doilea cu câștigătoarea meciului dintre Elise Mertens (Belgia, 28 WTA) și o jucătoare din calificări.

Favorită principală la Roland Garros este Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), cota 1.85, la Betano, cea care își va începe aventura la Paris contra jucătoarei spaniole de origine moldoveană Cristina Bucșa (67 WTA).

Nicio romancă nu a trecut de calificări la Roland Garros 2023

Toate cele trei jucătoare din România care au participat în calificări la Roland Garros au eșuat în încercarea de a pătrunde pe tabloul principal. Miercuri au părăsit competiția ultimele două românce care au evoluat în turul secund al calificărilor, Miriam Bulgaru (232 WTA) și Gabriela Ruse (156 WTA).

După ce a eliminat-o în runda inaugurală pe conaționala Jaqueline Cristian (128 WTA), scor 6-3, 6-4, Gabriela Ruse a pierdut fără drept de apel în fața lui Greetje Minnen (Belgia, 119 WTA), cu 6-4, 6-1.

Aflată la prima prezență pe zgura pariziană, Miriam Bulgaru s-a recunocut învinsă cu același scor de Kayla Day (SUA, 138 WTA), 6-4, 6-1, iar Alexandra Cadanțu-Ignatik (260 WTA) a fost eliminată încă din primul tur de Dayana Yastremska (Ucraina, 144 WTA), scor 7-5, 6-3.

Web design © 2024 Știrea ta