Kovacs și Marinescu, la finala Ligii Campionilor, Man City – Inter

Istvan Kovacs a fost delegat și la finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Inter Milano, acolo unde va îndeplini rolul de al patrulea oficial, așa cum s-a întâmplat la returul semifinalei dintre Manchester City și Real Madrid. 

Tot ca și în cazul returului dintre Manchester City și Real Madrid, și finala de la Istanbul va fi arbitrată de la centru de polonezul Szymon Marciniak, cel care a condus și finala Cupei Mondiale, care s-a disputat în decembrie 2022 în Qatar, între Argentina și Franța.

Marciniak va fi ajutat la cele două margini de conaționalii Pawel Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz, iar în camera VAR se vor afla alți doi polonezi, Tomasz Kwiatowski și Bartosz Frankowski.

Istvan Kovacs nu va fi singurul român delegat la marea finala UCL. Vasile Marinescu va îndeplini rolul de rezervă pentru arbitrii asistenți.

Anunțul a fost făcut chiar de către Federația Română de Fotbal prin intermediul unui comunicat: „Finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter, va fi arbitrată, la fel ca și finala Cupei Mondiale 2022, de polonezul Szymon Marciniak. Acesta va fi ajutat de conaționalii săi Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz, asistenți.

Din brigada pentru finala programată sâmbătă, 10 iunie, de la 22:00, la Istanbul, fac parte și doi români. Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial, în timp ce Vasile Marinescu va fi rezervă pentru arbitrii asistenți.

În camera VAR se vor afla polonezii Tomasz Kwiatowski și Bartosz Frankowski”.

Man City – Inter se va disputa pe 10 iunie, la Istanbul, pe stadionul Ataturk

Finala acestei ediții de Liga Campionilor se va disputa pe data de 10 iunie, pe stadionul Ataturk din Istanbul, cel care a găzduit și finala istorică din 2005, dintre Liverpool și AC Milan. Va fi pentru prima dată când Manchester City și Inter Milano se vor duela într-un meci direct, în cadrul unei competiții oficiale.

Manchester City este în prezent marea favorită a caselor de pariuri la câștigarea marelui trofeu, cu o cotă de situată între 1.20 și 1.30. De partea cealaltă, Inter are cote cuprinse între 6.00 și 9.00 la victoria finală.

Campioana Angliei a ajuns în ultimul act după ce a trecut de Real Madrid, deținătoarea trofeului, cu un neverosimil 5-1 la general. După 1-1 pe Santiago Bernabeu, in tur, „Cetățenii” lui Pep Guardiola au făcut instrucție cu jucătorii antrenați de Carlo Ancelotti la retur, pe Etihad Stadium, unde s-au impus cu scorul de 4-0.

De partea cealaltă, formația italiană s-a calificat după ce a învins-o de două ori pe marea rivală AC Milan în semifinale, 2-0 în tur și 1-0 în retur.

Inter Milano a câștigat de-a lungul istoriei de ori trofeul european suprem, ultima dată în 2010, cu Jose Mourinho pe bancă și Cristi Chivu în teren, ca fundaș stânga. De asemenea, interiștii au mai jucat și alte două finale în această competiție.

De partea cealaltă, Manchester City a jucat doar o singură finală în Liga Campionilor de-a lungul istoriei, și aceea pierdută, în 2021, la Porto, în fața lui Chelsea, scor 0-1.

Web design © 2024 Știrea ta