Joao Almeida Turul Italiei

Turul Italiei 2023: Joao Almeida, la prima victorie într-un Mare Tur, Thomas revine în roz

Joao Almeida (UAE) s-a impus în etapa a 16-a din Turul Italiei, prima din ultima săptămână a Marelui Tur, după 203 km, între Sabbio Chiese şi Monte Bondone.

Almeida l-a învins la un sprint în doi pe Geraint Thomas (Ineos), la prima sa victorie de etapă într-un Mare Tur, dar britanicul a reintrat în posesia tricoului roz.

Și în această etapă am avut parte de o „evadare”, cu 26 de rutieri, însă echipele favoriților de general i-au ținut aproape, avansul grupului fiind sub 3 minute la poalele ultimei cățărări.

Prima victimă, așa cum era de așteptat a fost liderul clasamentului general, Bruno Armirail, care s-a predat cu 10 km înainte de final. În aceste condiții, nici evadarea nu a rezistat mai mult, iar grupul favoriților s-a rupt de restul plutonului, în față rămânând doar Jay Vine, Joao Almeida, Geraint Thomas, Primoz Roglic, Sepp Kuss, Filippo Zana și Eddie Dunbar.

Joao Almeida a fost cel care a atacat primul, dar Sepp Kuss l-a urmat îndeaproape pe portughez, moment în care Primoz Roglic a dat primele semne de slăbiciune. Thomas a profitat și a accelerat, l-a prins pe Almeida, apoi a început să impună un ritm susținut, pentru a-l distanța pe Roglic.

Victoria de etapă i-a aparținut lui Joao Almeida, cum era de așteptat, Thomas a sosit împreună cu el, în timp ce pe trei s-a clasat Roglic, la 25 secunde în spatele celor doi.

Astfel, în clasamentul general, Geraint Thomas a revenit pe primul loc, Joao Almeida a urcat pe locul secund, la 18 secunde în urmă, în vreme ce principalul favorit, Primoz Roglic, încheie podiumul intermediar și se află acum la 29 de secunde distanță față de Thomas.

În aceste condiții, Joao Almeida este cotat cu 2.65 la victoria finala, la Betano, Primoz Roglic are acum cota 4.00, în vreme ce Geraint Thomas a devenit principalul favorit, cota 2.15.

Miercuri, etapa a 17-a va avea loc pe distanţa de 197 km, între localităţile Pelgine Valsugana şi Caorle.

Web design © 2024 Știrea ta