România nu va concura la Eurovision 2024

România nu va avea niciun reprezentant la Eurovision 2024, după ce Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a făcut publică lista țărilor participante la concursul pentru anul următor.

Motivul neprezenței României este neplata taxei de participare, care pentru această ediție an a fost stabilită la suma de 180.000 de euro. Cu toate acestea, oficialii au informat că negocierile pentru participarea României încă se desfășoară.

În competiția din 2023 reprezentantul României, Theodor Andrei, nu a reușit să se califice în finala desfășurată la Liverpool. TVR a transmis un comunicat care explică absența României.

România nu va concura la Eurovision 2024
Theodor Andrei, pe scena ediției din 2023

„Aşa cum am comunicat, referitor la participarea României la Eurovision Song Contest (ESC) 2024, SRTv nu a luat o decizie finală. În acest moment, suntem în legatură cu organizatorii (European Broadcasting Union – EBU) şi toate opţiunile rămân deschise. EBU a acordat Televiziunii Române o amânare pentru a-şi exprima opţiunea după adoptarea bugetului de stat pe 2024”, se arată în răspunsul oferit oficial pentru Paginademedia.ro de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

Ediția următoare a Eurovision, programată în luna mai, va avea loc în Suedia, care a fost desemnată gazda celei de-a 68-a ediții a concursului internațional.

Organizatorii au anunțat că evenimentul din 2024 se va desfășura în orașul Malmö, pe 11 mai, iar semifinalele vor avea loc pe 7 și 9 mai.

Această decizie vine în urma victoriei cântăreței suedeze Loreen, cu piesa „Tattoo”. Conform tradiției Eurovision, țara câștigătoare are responsabilitatea de a găzdui evenimentul în anul următor.

Suedia, care deține recordul de victorii la Eurovision, la fel ca Irlanda, cu 7 ediții câștigate, a găzduit deja concursul de 6 ori, inclusiv de două ori în orașul Malmö (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 și 2016).

Lista participanților la Eurovision 2024

Anul viitor, la Concursul Muzical Eurovision, și-au anunțat prezența 37 de state:

Albania
Armenia
Australia
Austria
Azerbaijan
Belgia
Croația
Cipry
Cehia
Danemarca
Estonia
Elveția
Finlanda
Franța
Georgia
Germania
Grecia
Islanda
Israel
Italia
Letonia
Lituania
Luxemburg
Malta
Republica Moldova
Olanda
Norvegia
Polonia
Portugalia
San Marino
Serbia
Slovenia
Spania
Suedia
Ucraina
Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

CITEȘTE ȘI Cursuri de comunicare marca Natașa Alina Culea. Detalii

Web design © 2024 Știrea ta