EXCLUSIV. Sfatul lui Titi Aur pentru Simone Tempestini: „Va mai obține titluri, nu și performanță pură”

Simone Tempestini, italianul cu cetățenie română, este primul pilot care l-a egalat pe Titi Aur în automobilismul sportiv autohton, amândoi având acum 8 titluri naționale la raliuri. 

O dată cu câștigarea Raliului Clujui 2023, Tempestini a celebrat al 8-lea titlu, după cele din 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022. Doar Titi Aur mai deține o performanță similară, cu titlurile cucerite în 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 și 2006.

Într-un interviu acordat pentru Stireata.ro, Titi Aur, 59 de ani,  a vorbit despre performanța realizată de Simone Tempestini, 29 de ani, pe care îl vede, în continuare, dominând la fel de autoritar Campionatul Național de Raliuri.

Sfatul lui Titi Aur pentru Simone Tempestini:
Titi Aur

„Era normal ca, la un moment dat, cineva să-mi egaleze recordul și chiar să îl doboare. Legat de Simone, el are următoarele calități: talent, în primul rând, care este evident, apoi știintă și experiență. Despre asta vorbesc și la cursurile de pilotaj. Mai mult, Simone mai are ceva. Este un baiat cu bun simț și face performanță fără aroganță. Sunt mulți care au făcut performanță și au devenit imediat aroganți, ceea ce i-a tras în jos. Aici, Simone are toată aprecierea mea. Și este modest, dar o modestie atât cât trebuie”, a preciat Aur, pentru Stireata.ro.

Sfatul lui Titi Aur: „Raliurile înternaționale, cheia perfomanței pure

Fostul mare campion național a continuat: Și ar mai fi o a 4-a calitate a lui, aceea că a început automobilismul devreme. Ca o comparație, el a început la 16, eu la 26. Astfel, are șanse mari să mai obționă multe titluri naționale, pentru că vârsta îi permite. Din păcate, nu avem pe nimeni în România să-i pună probleme, acesta este marele lui minus, iar asta nu-l ajută să facă marea performanță. Norbert Maior ar fi cam singurul care să-i facă față, doar dacă va avea același material de concurs.

„El ar trebui să se concentreze și mai mult pe participările internaționale, dar nu știu dacă sponsorii de acum îl pot ajuta. Nu cred că mai are bucuria de a face ceva extraordinar în România. Dacă ar exista 2-3 ca el în Romania ar avea mai puține titluri, dar performanțe mai mari. Ceea ce se întâmplă cu el acum s-a întâmplat cu mine atunci. Din acest punct de vedere, al performanței pure, Simone este în pericol, a conchis Titi Aur.

Născut în 1994 în Treviso, Italia, Simone Tempestini s-a atașat de România, dezvoltând o relație specială cu cei pe care i-a întâlnit, astfel că a solicitat cetățenia română, pe care a obținut-o în finalul anului 2016, la un an după ce a devenit cel mai tânăr campion național la raliuri din istoria motorsportului românesc.

Tempestini concurează pe un Porsche 997 R-GT, alături de copilotul Sergiu Sebastian Itu, de patru ori campion național de raliuri (2018 / 2019 / 2020 / 2021). Sergiu a fost copilotul lui Simone la începutul carierei sale, în 2012, după care fiecare și-a urmat separat cariera și avansul în motorsportul românesc, cei doi reunindu-se în 2018.

Pe lângă cele 8 trofee naționale, Tempestini a mai câștigat titlul de campion mondial de juniori, în 2016, și a terminat pe poziția a 4-a în Europeanul din 2022, devenind astfel unul dintre cei mai titrați piloți români de raliuri.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV. TITI AUR IL FELICITĂ PE NORBERT MAIOR: „ESTE EGAL CU SIMONE”

Web design © 2024 Știrea ta