Simone Tempestini si Norbert Maior

EXCLUSIV. Titi Aur il felicită pe Norbert Maior: „Este egal cu Simone”

Norbert și Francesca Maior au cucerit titlul european de juniori la raliuri (FIA ERC), iar Titi Aur, multiplu campion național la raliuri, a ținut să le transmită felicitări.

Devenit expert în conducere defensivă, după retragerea din activitatea sportivă, Titi Aur este de părere că Norbert Maior este singurul pilot capabil, la acest moment, să-i pună probleme lui Simone Tempestini, care a bifat în acest sezon al 8-lea titlul de campion național absolut la raliuri.

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au câştigat, la 8 octombrie, titlul european de juniori la raliuri, după ce au terminat pe prima poziţie în etapa finală a Campionatului European de Raliuri (ERC), Raliul Ungariei.

Titi Aur il felicită pe Norbert Maior pentru titlul european la juniori: "Este egal cu Simone"
Norbert și Francesca Maior, sărbătorind titlul european la juniori

Titi Aur îl vede pe Norbert Maior egalul lui Simone Tempestini

Originari din Braşov, dar stabiliţi în Cluj, aceștia au bifat a doua mare performanţă pentru automobilismul sportiv românesc, după cea reuşită de Simone Tempestini, în 2016, când a devenit campion mondial, tot la juniori.

Titi Aur1
Constantin „Titi” Aur

„Îl știu foarte bine pe Norbert, un băiat cu bun simț, îi știu părinții, o știu și pe Francesca, victoria este doar a lor și îi felicit. Norbert este egal cu Simone Tempestini, eu așa îl văd acum, mai ales că amândoi au acum titluri importante în raliuri.

Pe amândoi îi felicit și îi voi urmări în continuare. Dacă Simone a demonstrat de mai multe ori în Romania, eu cred că Norbert are motovația și talentul necesar marilor performanțe, însă nu are încă sponsorul de care are nevoie. Cu toate astea, încă mai are nevoie să acumuleze experiență, dar cred că dacă va alerga cu un R5, în România, va fi singurul care îi va pune probleme lui Simone. Cred că Norbert are capacitatea să-l depășească. Nu știu dacă s-ar impune imediat, dar ar fi o luptă strânsă între ei, ceea ce ne dorim cu toții să vedem în CNR”, a declarat Titi Aur, pentru stireata.ro.

Norbert şi Francesca formează un echipaj la raliuri încă din sezonul 2018, atunci când au debutat spectaculos, iar un an mai târziu au devenit campionii României la juniori. Ulterior, au devenit campioni la 2 Roţi Motrice în 2020, 2022 şi 2023, dar au fost şi pe 3 la general în 2020, în condiţiile în care pilotează o maşină net inferioară faţă de ceilalţi din topul clasamentului.

În acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2023 pe plan intern, cei doi se află pe 3 la general.

CITEȘTE ȘI Trofeul Masters: Jerome France și Alexandru Pițigoi, campionii primei ediții

Web design © 2024 Știrea ta