SOS Djokovic: Sârbul a refuzat să mai joace la United Cup

SOS Djokovic. Liderul ATP a întâmpinat unele probleme la încheietura mâinii drepte, în victoria cu Jiri Lehecka, de la United Cup, scor 6-1, 6-7(3), 6-1, apoi a refuzat să mai joace partida de dublu.

Chiar și asa, Serbia a reușit să obțină victoria împotriva Croației, după ce perechea de dublu mixt formată din Olga Danilovic și Hamad Medjedovic (campionul de la ATP Next Gen 2023) a trecut de cuplul format din Miriam Kolodziejova M. / Petr Nouza, în set decisiv.

Evoluând în cel de-al doilea său meci din actualul sezon, la simplu, după victoria împotriva chinezului Zhizhen Zhang, liderul mondial al circuitului ATP s-a chinuit să-și găsească cel mai bun nivel în fața lui Lehecka, chiar dacă primul set a fost doar o formalitate pentru sârb.

SOS Djokovic: Sârbul a refuzat să mai joace din cauza unei accidentări

După un al doilea set inconsecvent, pierdut in tie-break, Nole a primit un timeout medical la încheietura mâinii drepte, apoi a căutat să lovească cu mai multă confort pe forehand, în decisiv. Cu toate astea, Djokovic l-a depășit pe nr 31 ATP în al treilea set, tot cu 6-1.

SOS Djokovic: Liderul ATP a refuzat să mai joace din cauza unei accidentări

„S-a întâmplat la încălzirea înaintea acestui meci”, a spus Djokovic despre accidentarea la încheitura mâinii drepte.

„Practic, am primit un tratament constant înainte de meci, în timpul meciului și după meci, încercând să abordez problema cu care mă confrunt astăzi în cel mai bun mod posibil. Nu este prima dată când mă confrunt cu astfel de circumstanțe la un nivel atât de înalt al tenisului profesionist.

Cunosc sportul profesionist, în general, iar lucrurile astea se întâmplă. Cred că nu este o preocupare majoră, pentru că tot am reușit să termin meciul. Mai mult, am reușit să joc bine, deși poate nu mă simțeam 100% bine. Sper că voi avea suficient timp să mă recuperez pentru meciul de mâine, cu Australia”.

Djokovic deține un record remarcabil în Australia, după ce a câștigat Australian Open de 10 ori. Sportivul în vârstă de 36 de ani nu a mai pierdut la Antipozi din 2018, când a cedat în fața lui Hyeon Chung, în timpul Grand Slam-ului.

CITEȘTE ȘI BACK IN BUSSINESS. RAFA NADAL, PREA BUN PENTRU DOMINIC THIEM, LA BRISBANE

La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 națiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.

Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în sferturile de finală, prevăzute între 3 şi 5 ianuarie. Semifinalele au loc pe 6 ianuarie la Sydney, iar finala pe 7 ianuarie, tot la Sydney.

CITEȘTE ȘI Turneul celor 4 Trambuline 2023-2024. Wellinger și Lanisek, câștigătorii rundelor din Germania

Web design © 2024 Știrea ta