Victoria la simplu a lui Nadal vine la trei zile după înfrângerea suferită pe tabloul de dublu a turneului australian, alături de bunul său prieten, Marc Lopez.

Rafa Nadal, prea bun pentru Dominic Thiem, la Brisbane

După aproape un an de pauză, Rafael Nadal a arătat un tenis impresionant la primul meci de simplu. La Brisbane, ibericul a avut o evoluție solidă, fără să arate vreo urmă de „rugină” după atâta absență.

Nadal a avut în serviciu principala armă, el pierzând doar trei puncte în primul set cu serviciul. Thiem a reușit să mențină ritmul până la 5-5, dar în gameul în care a servit pentru a împinge duelul în tie-break (5-6), „Matadorul” a fost mai puternic fructificând a 4-a minge de set pe care a avut-o.

Forehandul său (arma cea mai importantă din întreaga carieră) a fost turat la un nivel foarte bun, erorile de pe această lovitură venind foarte rar.

Thiem a acuzat șocul finalului primului set și a capotat total în actul secund, adjudecat de Nadal cu 6-1.

CITEȘTE ȘI UN TRACTOR, NOUA ”BIJUTERIE” A LUI ION ȚIRIAC

Spaniolul s-a deplasat foarte bine atât pe lateral, cât și pe înainte și a arătat că este pregătit din punct de vedere fizic pentru a avea un sezon în care să conteze la nivel înalt.

10-6 este acum scorul întâlnirilor Nadal – Thiem, după ce austriacul câștigase 3 din ultimele 4 partide directe dinainte de confruntarea de azi.

În turul secund de la Brisbane, Rafa îl va înfrunta pe învingătorul din disputa Karatsev – Kubler, în care rusul pleacă având prima șansă.

Rafa Nadal, prea bun pentru Dominic Thiem, la Brisbane

Nadal l-a depășit pe Ivan Lendl, în topul celor mai multe victorii all time

Cu această victorie, Rafael Nadal a ajuns la cifra 1069 și l-a depășit pe legendarul Ivan Lendl în topul celor mai multe succese all time.

„Vă daţi seama că azi nu am fost deloc preocupat de statistici. Sunt doar bucuros că am revenit pe teren şi că am putut să pregătesc cât mai profesionist meciul. A fost o partidă importantă, pentru că nu ştii niciodată cum vor decurge lucrurile după o asemenea pauză”, a spus Nadal la flash interviul de la finalul jocului.

Nadal l-a depășit pe Ivan Lendl, în topul celor mai multe victorii all time

Nadal are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).