Super Bowl 57, Philadelphia Eagles – Kansas City Chief în finala NFL

Super Bowl sau finala NFL va avea loc în noaptea dintre duminică și luni, 13 februarie, de la ora 01:30 (ora României), ediția 57 urmînd să se dispute între Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles, pe State Farm Stadium din Glendale, Arizona.


Pentru a ajunge în Super Bowl 57, Kansas City Chiefs a încheiat pe primul loc în Divizia de Vest (AFC), apoi a câștigat play-off-ul, trecând, pe rând de Jacksonville Jaguars și Cincinnati Bengals. Echipa din Missouri se află la al 5-lea Super Bowl, câștigând trofeul de două ori în istorie, ultima dată în 2020, iar la ultima apariție, în 2021, a pierdut în fața celor Tampa Bay Buccaneers.

Chiefs este condusă din teren de QB-ul Patrick Mahomes (27 de ani), care, în cadrul celei de-a 12-a gale a premiilor NFL, desfășurată joi, a câștigat pentru a 2-a oară Season MVP și s-a alăturat galeriei formate din Peyton Manning (5 premii), Aaron Rodgers (4 premii), Tom Brady (3 premii), Brett Favre (3 premii), Johnny Unitas (3 premii), Steve Young (2 premii, Kurt Warner (2 premii), care au bifat măcar două astfel de trofee.

De partea cealaltă, Philadelphia Eagles a câștigat Divizia de Est (NFC), apoi s-a impus în play-off în fața echipelor New York Giants și San Francisco 49ers pentru a disputa al 4-lea Super Bowl din istorie. Echipa din Pennsylvania a câștigat trofeul o singură dată, în 2018, la ultima apariție.

Eagles este condusă din teren de QB-ul Jalen Hurts, care a fost ales, în urmă cu două săptămâni, cel mai bun jucător al sezonului, primind trofeul Bert Bell Professional Player of the Year. Aflat la cel de-al treilea sezon în NFL, Hurts a devenit una dintre cele mai periculoase arme ofensive ale ligii, pasele sale contribuind decisiv la 22 de TD-uri, finalizând prin alergare alte 13!  

Va fi primul Super Bowl din istorie în care cele două finaliste vor avea fața în fața doi căpitani de culoare: Jalen Hurts (Eagles) și Patrick Mahomes (Chiefs).

Ultima dată când cele două echipe s-au duelat, Kansas City Chiefs a câștigat în deplasare, cu 42-30, în runda a 4-a a sezonului regular din 2021.

Super Bowl 57: Philadelphia Eagles, favorită la pariuri

Super Bowl reprezintă un eveniment aparte și pentru pasionații de pariuri sportive, iar bookmakerii o văd favorită pe Philadelphia Eagles, cota 1.85 (inclusiv prelungiri), la Superbet, în timp ce Kansas City Chiefs are cota 2.05. Mai mult, cota pentru selecția Peste 45.5 puncte este 1.45, in vreme ce cota 2.70 este acordată pentru Sub 45.5 puncte.

Super Bowl 57: Rihanna va oferi showul muzical de la pauză

În pauza mare a partidei va concerta Rihanna, una dintre cele mai bine vandute artiste feminine, cu vânzări de peste 250 de milioane de discuri în intreaga lume. Va fi o revenire a artistei în fața publicului, după ultima ei apariție la Premiile Grammy 2018.

Astfel, Rihanna va prelua ștafeta de la Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige si Kendrick Lamar, care au concertat la Super Bowl 56, în care Los Angeles Rams a devenit campioană, pe propriul stadion, în fața celor de la Cincinnati Bengals.

Starul muzicii country Chris Stapleton va cânta imnul național, în timp ce Babyface, o legendă a muzicii R&B, va cânta „America the Beautiful”.

În plus, spectacolul din pauza mare va fi primul de la Super Bowl sponsorizat de Apple Music, care a înlocuit Pepsi ca sponsor al acestui eveniment.

  • În jur de 7 milioane de dolari costă 30 de secunde la televizor pentru o reclamă în pauzele publicitare din timpul Super Bowl 57. Snoop Dogg, Alicia Silverstone, Serena Williams, Kevin Hart, Steve Martin sau Ben Stiller sunt câteva dintre vedetele ce își vor face apariția în reclamele de la Super Bowl 57.
  • Cel mai ieftin bilet pentru a vedea Super Bowl 57 costă 3.480 de dolari, iar cel mai scump costa 15.433 de dolari (sector 128, rândul 5). Ca o comparație, în 2022 cel mai ieftin bilet a costat aproximativ 7000 de dolari.
Web design © 2024 Știrea ta