Octavian Ciovcă își păstrează supremația la Straja

Octavian Ciovică a câştigat etapa a 5-a din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2023 – Trofeul Straja, păstrându-și, astfel, supremația pe superbul traseu din Lupeni, după succesul de anul trecut.

Aflat la comenzile Radicalului SR8 Evo, Ciovică și-a învins fără emoții adversarii, preluând astfel șefia Categoriei II, cu numai două etape rămase până la final.

Locul secund în clasamentul Open i-a revenit lui Emil Ghinea (Norma M20-F), iar Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance), surpriza plăcută din acest sezon, a încheiat podiumul rundei, pentru a doua oară, după Trofeul Valea Uzului. Marcu a fost foarte aproape de a încheia competiția pe locul 2 la general, după ce încheiase prima manșă de concurs cu al doilea timp, la 13 secunde în spatele lui Ciovică, dar și-a adjudecat prima poziție la Categoria I.

Trofeul Straja: Octavian Ciovcă își păstrează supremația la ediția din 2023

După ce a câștigat toate cele 5 manșe ale zilei de sâmbătă, Ciovică a continuat în aceeași manieră și în ziua decisivă adjudecându-și toate cele 4 urcări, care i-au asigurat a 3-a victorie a sezonului din Campionatul Național de Viteză în coastă.

Evident, Ciovică  a obținut și titlul de „King of the Hill” al traseului în lungime de aproape 5 km, cel mai bun timp al său fiind de 2:54,990, stabilit în prima manșă de concurs.

Octavian Ciovcă își păstrează supremația la Straja
Octavian Ciovcă își păstrează supremația la Straja

Bogdan Cuzma, la prima participare într-o competiție internă cu modelul Škoda Fabia RS Rally2, a obținut victoria Grupei 3, în timp ce Ovidiu Ponea a bifat a doua reușită consecutivă în lupta pentru titlul Grupei 4.

La Categoria 5, Andrei Precup s-a impus în fața altor doi reșiteni, Darius Vîlsan și Răzvan Goșta, iar Cristi Sugar, aflat pentru prima dată în acest sezon la startul unei etape de Viteză în Coastă, s-a impus la Categoria 6.

Grupa 7 a fost adjudecată de Cosmin Petre, iar Péter Paskó se menține lider la Juniori, după un nou succes în grupă.

Valentin Olteanu a bifat primul succes în clasamentul Debutanților, în vreme ce Eduard Tontsch rămâne neînvins la Istorice.

Clasamentele etapei pot fi accesate AICI

Fotografii realizate de Balázs Attila și Flavius Croitoriu

CITEȘTE ȘI JEROME FRANCE, VICTORIE CU REPETIȚIE ÎN PASUL GUTÂI

Web design © 2024 Știrea ta