Vamă nouă la Beba Veche și un pod peste Mureș, la Cenad

Guvernele României și Ungariei au semnat vineri, la Timișoara două memorandumuri pentru deschiderea punctului de frontieră de la Beba Veche (cea mai vestică localitate din România) și execuția unui nou pod peste Mureș la Cenad.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și omologul său, Peter Szijjarto au semnat cele două documente importante pentru cooperarea transfrontalieră, conform economedia.ro.

Vamă nouă la Beba Veche și un pod peste Mureș, la Cenad
Vamă nouă la Beba Veche și un pod peste Mureș, la Cenad

Vamă nouă la Beba Veche și un pod peste Mureș, la Cenad

Pentru operaționalizarea vămii de la Beba Veche urmează să fie implicată și Compania de Drumuri (CNAIR), localitatea fiind deservită doar de drumuri județene, iar pentru noul pod peste Mureș de la Cenad investiția va fi derulată cu implicarea Consiliului Județean Timiș, a explicat ministrul Sorin Grindeanu.

,,Am semnat astăzi două Memorandumuri de Înțelegere între România și Ungaria pentru înființarea unui nou punct de trecere a frontierei la Beba Veche și realizarea unei noi conexiuni rutiere la Cenad. Ambele proiecte sunt așteptate de ani de zile de locuitorii din aceste zone și au o importanță deosebită pentru dezvoltarea economică regională.

Proiectele vor contribui inclusiv la întărirea relațiilor de colaborare dintre România și Ungaria. Demersurile pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei în zona localităților Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) au fost validate la nivel tehnic de ambele părți.

Proiectul va începe cu etapa de proiectare (elaborarea SF), derulată de CNAIR și finanțată prin bugetul de stat. Pentru comunitățile din zona Cenad/Nagycsanád urmează să fie reconstruit podul peste râul Mureș.

Proiectul va fi derulat prin Consiliul Județean Timiș și va fi finanțat prin programul de cooperare transfrontalieră România – Ungaria”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

România a mulțumit Ungariei pentru susținerea în ,,problematica” Schengen

Totodată, România mulțumește Ungariei pentru susținerea în ,,problematica” Schengen, a mai transmis Grindeanu : ,,Închei prin a mulțumi Guvernului maghiar pentru susținerea pe care a dat-o Guvernului român în problematica Schengen. Ungaria a fost unul din susținătorii de bază ai României, este și sunt sigur că va fi și în viitor unul din susținătorii importanți în acest demers de accedere în Schengen”.

Două noi puncte de frontieră România-Ungaria sunt proiectate la Oar și Salonta. Acestea fac parte din proiectele drumurilor expres Satu Mare-Oar și Oradea-Arad.

CITEȘTE ȘI Elevii vor avea transport gratuit cu trenul și metroul

Web design © 2024 Știrea ta