Vladimir Putin le-a dat DECISIVA austriecilor de la OMV

Vladimir Putin le-a dat DECISIVA austriecilor de la OMV

Vladimir Putin a semnat cateva decrete prin care compania OMV (Austria) va pierde în mod oficial participaţiile pe care le deţine în proiectele de extracţie a gazelor din zona arctică a Rusiei, relatează Reuters, citat de News.ro.

În aceeași situație se va afla și compania germană Wintershall Dea, mai notează sursa citată.

OMV s-a retras anul trecut din Rusia, după începerea conflictului din Ucraina, în vreme ce Wintershall Dea, o societate mixtă a BASF şi a firmei de investiţii LetterOne a miliardarului rus Mihail Fridman, este în curs de retragere din Rusia.

Vladimir Putin le-a dat DECISIVA austriecilor de la OMV

Vladimir Putin le-a dat DECISIVA austriecilor de la OMV

Toate activităţile cu participare rusă, inclusiv participaţia Wintershall Dea la gazoductul Nord Stream, precum şi societăţile mixte cu Gazprom urmează să fie separate din punct de vedere juridic până la jumătatea anului 2024.

Conform decretelor semnate marţi de Putin, participaţiile OMV şi Wintershall Dea la zăcământul Iujno-Russkoe şi la proiectele Acimov vor reveni unor companii ruseşti nou create. Ambele proiecte sunt situate în regiunea Iamal-Neneţ, în nordul extrem al Rusiei.

Conform decretului, toate acţiunile deţinute de companiile străine în societăţi mixte cu gigantul Gazprom vor fi transferate noilor entităţi ruseşti. Acţionarii vor primi acţiuni proporţionale cu participaţiile pe care le deţin în societatea mixtă. Încasările din vânzarea acestor participaţii vor fi plasate în conturi speciale deţinute de ceea ce anterior erau foştii lor proprietari străini. Toate acordurile corporative aflate anterior în vigoare nu vor mai fi valabile din momentul semnării decretului.

CITEȘTE ȘI RUSIA VA VINDE ARMAMENT ÎN 40 DE ŢĂRI AFRICANE

Web design © 2024 Știrea ta