Volodimir Zelenski vine în România. Detalii despre vizita președintelui Ucrainei

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, va face, marţi, o vizită oficială în România, informează news.ro

Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată încă, oficial, dar va fi prima vizită a acestuia în ţara noastră de la începutul războiului.

Liderul de la Kiev va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă.

Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc, marţi, de la ora 14:00, iar de la ora 16:30 Zelenski va ţine un discurs, au precizat surse politice, pentru sursa citată.

Volodimir Zelenski va susţine un discurs în plenul comun al Parlamentului

Volodimir Zelenski va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, va merge la Palatul Victoria, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu şi va susţine şi un discurs şi în plenul comun al Parlamentului.

Volodimir Zelenski vine în România. Detalii despre vizita președintelui Ucrainei
Iohannis și Zelenski, la ultima întâlnire, în Granada

Preşedintele Ucrainei ar urma să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată încă oficial şi este prima vizită a acestuia în ţara noastră de la începutul războiului.

Şeful statului Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Informația legată de vizita lui Volodimir Zelenski în Romania a fost oferită, prima dată, de premierul ucrainean, Denis Şmîhal, în luna august, într-un interviu pentru Digi 24, însă fără să specifice o dată clară.

CITEȘTE ȘI DOVADA CĂ GEORGE SIMION ARE INTERDICȚIE DE INTRARE ÎN UCRAINA TIMP DE 3 ANI

Web design © 2024 Știrea ta