Wimbledon 2023: Marketa Vondousova – Ons Jabeur, finala feminină

Marketa Vondrousova (42 WTA) și Ons Jabeur (6 WTA) vor juca în finala feminină de la Wimbledon 2023.

Marketa Vondrousova, (Cehia, 24 de ani) a fost prima jucatoare calificată în finala de la All England Club, după o semifinală dominată cap-coadă în fața Elinei Svitolina (Ucraina, 28 de ani), terminat în două seturi, 6-3, 6-3.

Vondrousova a devenit prima jucătoare calificată într-o finală de Wimbledon în Era Open care n-a fost cap de serie la începutul competiției.

Va fi a doua finală de Grand Slam pentru Marketa Vondrousova, după cea pierdută în 2019 la Roland Garros în faţa lui Ashleigh Barty.

De partea cealaltă, în cea de-a doua semifinală, Ons Jabeur (Tunisia, 28 de ani, 6 WTA) a învins-o pe a doua jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, revenind de la 0-1 la seturi, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Mai mult, sportiva africană a revenit de la 6-7, 2-4 în setul secund, entuziasmând întreaga asistență prin puterea sa psihologică.

Pierzând în semifinale, Sabalenka a ratat șansa de a deveni noul număr 1 WTA, in vreme ce Jabeur și-a egalat rezultatul semnat anul trecut pe iarba londoneză, când a încheiat competiția ca finalistă, învinsă de Elena Rybakina.

Cu două mari finale de Grand Slam pierdute în 2022, la Wimbledon și la US Open, Ons Jabeur va spera ca a treia prezență într-un ultim act de Grand Slam să îi aducă titlul mult visat.

Vondrousova – Jabeur, finala feminină de la Wimbledon 2023

De 6 ori s-au duelat Vondrousova si Jabeur, ambele reușind câte 3 victorii. Interesant este că, în acest an, Marketa si Ons s-au duelat de două ori, de fiecare dată câștig de cauză având jucătoarea cehă: la Australian Open, în turul 2, scor 6-1, 5-7, 8-1, apoi la Indian Wells, în tutul 3, scor 7-6, 6-4.

Finala Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova – Ons Jabeur, se va juca sâmbătă, 15 iulie, de la ora 16:00, cehoaica având cota 2.75, la Unibet, pentru adjudecarea trofeului, în vreme ce tunisianca beneficiază de cota 1.47 pentru aceeași performanță.

Web design © 2024 Știrea ta