ATP Finals 2023: S-au stabilit cei 8 jucători calificați pentru Torino

După disputarea sferturilor de finală ale Turneului Masters de la Paris, s-a stabilit tabloul de simplu al Turneului Campionilor 2023 (Nitto ATP Finals), care se va desfășura la Torino, în perioada 12-19 noiembrie.

Holger Rune și Alexander Zverev și-au asigurat ultimele două locuri la Nitto ATP Finals 2023, după ce Hubert Hurkacz a pierdut cu Grigor Dimitrov, în sferturile turneului de la Paris. De asemenea, Alex de Minaur a ratat șansa de a participa la competiția din Piemont, odată cu înfrângerea în fața lui Andrey Rublev.

ATP Finals 2023. Djokovic poate rupe egalitatea cu Federer

Patru dintre cei care vor fi prezenti la ediția din acest an au triumfat anterior la Nitto ATP Finals. Novak Djokovic, de şase ori campion, poate rupe egalitatea cu Roger Federer în ceea ce priveşte cele mai multe titluri din istoria campionatelor de la sfârşitul anului (din 1970). Alexander Zverev a câştigat titlul în 2018 şi 2021, în timp ce Stefanos Tsitsipas a triumfat în 2019, iar Daniil Medvedev a ridicat trofeul în 2020.

Djokovic, Alcaraz şi Medvedev au ajuns toţi pe locul 1 în clasamentul Pepperstone ATP. Djokovic se află în pole position pentru a câştiga turneul ATP Year-End Nr. 1 prezentat de Pepperstone. Dacă sârbul îl va câştiga pentru a opta oară, va ajunge la 400 de săptămâni ca nr. 1 mondial pe 20 noiembrie, a doua zi după încheierea turneului. Djokovic ar deveni primul jucător care atinge acest record.

Şapte dintre cei opt concurenţi din acest an s-au calificat sau au jucat în Next Gen ATP Finals, inclusiv trei campioni: Tsitsipas (2018), Sinner (2019) şi Alcaraz (2021).

ATP Finals 2023: Care sunt cei 8 calificați pentru Torino

ATP Finals 2023. S-a stabilit și tabloul de dublu

Tabloul de dublu este, de asemenea, definit. Ivan Dodig/Austin Krajicek, Wesley Koolhof/Neal Skupski, Rohan Bopanna/Matthew Ebden, Marcel Granollers/Horacio Zeballos, Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin, Rajeev Ram/Joe Salisbury, Maximo Gonzalez/Andrés Molteni şi Rinky Hijikata/Jason Kubler vor concura pentru titlu la Pala Alpitour.

Ediţia din acest an a Nitto ATP Finals va oferi un premiu record de 15 milioane de dolari în bani. Dacă campionul turneului din acest an va ridica trofeul fără să piardă vreun meci, va câştiga peste 4,8 milioane de dolari, cel mai mare premiu în bani pentru un jucător individual din istoria tenisului.

Aceasta va fi cea de-a treia ediţie a Nitto ATP Finals de la Torino. Tragerea la sorţi va avea loc joi, 9 noiembrie, la ora 15:00.

CITEȘTE ȘI ASTEPTAT MAI DEGRABĂ SĂ SE RETRAGĂ, RAFAEL NADAL ȘI-AR FI ANUNȚAT REVENIREA: „CAMPIONUL EDIȚIEI 2022 SE ÎNTOARCE”

Web design © 2024 Știrea ta