EURO 2024. Belgia – România 2-0. Rămânem în calcule pentru optimi

EURO 2024. Belgia – România 2-0. Rămânem în calcule pentru optimi

EURO 2024. România a pierdut al doilea meci la turneul final, la Koln, 0-2, în fața favoritei principale a grupei E, Belgia.

Elevii lui Domenico Tedesco au obținut victoria la Koln, grație golurilor înscrise de Tielemans și De Bruyne.

Astfel, în acest moment, toate echipele din Grupa E au câte trei puncte, iar calificarea României depinde de ultima etapă, când dăm peste Slovacia, iar Belgia înfruntă Ucraina. Cele două meciuri sunt miercurea viitoare, de la ora 19:00.

FINAL.

Min 89. OCAZIE BELGIA! Niță, din nou salvator în fața lui Lukaku.

Min 80. GOL BELGIA! De Bruyne scapă de marcajul lui Drăgușin și marchează pe lângă Niță. Mingea a venit din piciorul portarului Casteels!

Min.68: OCAZIE ROMÂNIA! Dennis Man a scapat singur spăre poartă, dar executia sa este parata incredibil de Casteels!

Min 66. OCAZIE BELGIA! Lukaku scapă iar de marcaj, de data asta în careul mic, trage tare, dar Niță parează!

Min.63: Gol anulat al Belgiei! Lukaku scapa de marcaj, patrunde si marchează. 

Min 63. Doku reuseste sa scape de marcaj, suteaza la coltul scurt, dar pe lângă.

Min 60. Bancu primește galbenul!

Min.58: Dublă schimbare în naționala Româmniei: intră Ianis Hagi și Darius Olaru, părăsesc gazonul Mihăilă și Marius Marin.

Min 55. OCAZIE BELGIA! De Bruyne scapă de marcaj, șutează din marginea careului, dar Niță este la post!

Min 52. De Bruyne șutează din afara careului mingea trece la o palma de bara laterală.

Min 48. OCAZIE ROMÂNIA! Mihailă a scăpat spre poartă, central, a intrat în careu, dar mingea șutată de el se duce în tribune!

Min 47. Man încearcă un nou șut, mai tare, dar prinde bine Casteels.

Min 46. S-a reluat partida.

PAUZĂ

Min 45. OCAZIE ROMÂNIA! Burcă reia cu capul din careul mic, însă trimite mingea mult peste!

Min 37. Man are o incursiune pe partea dreaptă, alege să șuteze, dar nu are forța necesară și mingea este reținută de portarul belgian.

Min 19. OCAZIE BELGIA! Jan Vertonghen reia cu stangul din coltul careului mic, mingea trece mult peste.

Min 18. OCAZIE BELGIA! Dodi Lukebakio primeşte o pasă precisă pe jos în interiorul careului, controlează balonul şi șutează tare, dar Florin Nita reuşeşte o intervenție frumoasă.

Min 13. OCAZIE BELGIA! Lukaku scapă de marcajul lui Burcă, dar reluarea sa este deviată de Bancu în corner.

Min.4: OCAZIE ROMÂNIA!! Marius Marin centrează excelent, Drăgușin se înalță superb și reia cu capul, dar Casteels plonjează spectaculos și respinge în corner, de sub bară!

Min.2: GOL Belgia! Tielemans șutează din marginea careului, imparabil pentru Niță. 

A fost o minge pierdută de Bancu la 40 de metri, mingea a ajuns la Lukaku, în preajma punctului cu var, iar atacantul belgian i-a așezat balonul lui Tielemans, care a șutat puternic, fără speranțe pentru Niță.

UPDATE. Belgia – România, echipe de start

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne, Doku – Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx
Absent: Witsel (Accidentat)
Selecționer: Domenico Tedesco

Echipa de start a României: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Selecționer: Edward Iordănescu

EURO 2024. Belgia – România, Livetext, ora 22:00

Edi Iordănescu a avut  un discurs echilibrat, în care a subliniat că duelul cu Belgia este o mare provocare pentru naționala noastră. În opinia sa, Belgia este o echipă foarte valoroasă, clasată pe locul 3 în ierarhia FIFA, dar a subliniat că tricolorii vor juca la victorie, deși a dat de înțeles că și un egal ar fi binevenit.

“Ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun.

În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense… şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice.

CITEȘTE ȘI EURO 2024 A ÎNCEPUT! GERMANIA – SCOȚIA 5-1. START EXCELENT PENTRU “DIE MANNSCHAFT”

Vom intra în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului. Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit… dar gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc. Şi aşa vom intra şi mâine”, a explicat selecționerul.

EURO 2024. Belgia – România, Livetext, ora 22:00

Belgia – România, echipe probabile

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne, Doku – Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx,
Absent: Witsel (Accidentat)
Selecționer: Domenico Tedesco

România: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Selecționer: Edward Iordănescu

Drăgușin: “Vom juca cu aceeaşi mentalitate”

Și “tricolorii” sunt conștienți că vor avea în față o echipă mult mai bună decât Ucraina, care este cu spatele la zid după eșecul cu Slovacia și va lăsa și ultima fărâmă de energie pe teren pentru a scoate un rezultat bun.

“Atât eu cât şi colegii mei avem un moral foarte bun. Victoria cu Ucraina a fost un moment special pentru noi toţi, am simţit o emoţie de nedescris, nemaiîntâlnită până acum. Sperăm să readucem acest lucru în teren şi la finalul acestei partide să ne bucurăm.

Voi încerca alături de colegii mei să îi oprim pe belgieni, pentru că acesta este rolul nostru de fundaşi, să facem un meci bun şi să obţinem un rezultat pozitiv”.

Suntem conştienţi că Belgia, cu tot respectul pentru Ucraina, este o echipă mult mai valoroasă, jucătorii pe care îi are sunt de cel mai înalt calibru. Dar am jucat de mai multe ori împotriva unor echipe care pe hârtie erau superioare, iar rezultatul ne-a fost nouă favorabil.

Vom juca cu aceeaşi mentalitate, cu încredere şi mai mare datorită victoriei pe care am obţinut-o”, a spus Radu Drăgușin la conferința de presă de dinaintea partidei.

Web design © 2024 Știrea ta