Tempestini și Itu câștigă la Cluj și devin lideri în CNRB.

Tempestini și Itu câștigă la Cluj și devin lideri în CNRB. Titlu adjudecat în cadrul CNR pe asfalt

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu s-a impus în Raliul Clujului 2024, succes cu care campionii en-titre și-au adjudecat titlul național în cadrul Campionatului Național de Raliuri pe asfalt.

Practic, Tempestini și Itu jr (Porsche 997 RGT) și-au păstrat titlul pe asfalt din sezonul trecut, adjudecat tot după o victorie în Raliul Clujului.

Simone Tempestini câștigă la Cluj și devine lider în CNRB

Mai mult, este a treia victorie stagională la rând pentru echipajul Napoca Rally Academy, în cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano, grație căreia clujenii au preluat șefia provizorie în clasamentul general, după cele patru etape disputate până acum.

Pentru Tempestini este al șaptelea succes în raliul de casă, în ultimii 10 ani, după edițiile din 2015, 2016, 2019, 2020, 2022 și 2023. La această ediție, românul de origine italiană și-a adjudecat 9 din cele 10 probe.

Tempestini și Itu câștigă la Cluj și devin lideri în CNRB
Simone Tempestini – Sergiu Sebastian Itu. FOTO – Alecsandru-Andrei Braicu

Podiumul general la Raliul Clujului 2024 a fost completat de bulgarii Martin Surilov/Zdravkov Zdravko (Citroën C3 Rally) și brașovenii Andrei Girtofan / Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Cele două echipaje completează și podiumul provizoriu general, dar în ordine inversă.

Deja un recordman de longevitate la Cluj, fiind prezent neîntrerupt la acest raliu din 1994, Bogdan Marișca, alături de Sebastian Itu, a terminat pe 4. Dublul campion național a fost urmat de campionii europeni la juniori din 2023, Norbert și Francesca Maior.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va avea loc în perioada 12-14 iulie la Sibiu, prima etapă a sezonului pe macadam.

CITEȘTE ȘI

SIMONE TEMPESTINI SE IMPUNE ÎN RALIUL MARAMUREȘULUI. GÎRTOFAN JR. SE MENȚINE LIDER LA GENERAL

SIMONE TEMPESTINI CÂȘTIGĂ RALIUL ARGEȘULUI PENTRU A 5-A OARĂ. ANDREI GIRTOFAN, NOUL LIDER LA GENERAL

RAUL BADIU CÂSTIGĂ RALIUL HARGHITEI, PRIMA ETAPĂ A SEZONULUI 2024 DIN CNR BETANO

FOTO – Alecsandru-Andrei Braicu

Web design © 2024 Știrea ta