FAKE NEWS rusesc demontat de MaPN

Ministerul Apărării Naționale a atras atenția, vineri, că o știre falsă a fost publicată de ziarul rusesc Pravda, care răspândește propaganda Kremlinului, pe canalul său de Telegram.

În postarea cu pricina este menționat faptul că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ar fi solicitat Kievului să „mute desfășurarea operațiunilor militare departe de granițele cu România”.

De asemenea, conform portalului inforadar.mapn.ro, în text mai este precizat și faptul că Angel Tîlvăr ar mai fi cerut Ucrainei mutarea obiectivelor economice ucrainene în zone îndepărtate de granița comună”, dar și redislocarea unităților sale militare din jurul graniței cu România în interiorul Ucrainei, „astfel încât să nu existe situații în care teritoriul nostru să fie atacat”.

MApN demonteză un FAKE NEWS rusesc
MApN demonteză un FAKE NEWS rusesc

În aceeași ordine de idei, Ministerul Apărării Naționale a transmis că informațiile prezentate nu au „nicio legătură cu realitatea”.

MApN a demontat un fake news rusesc

„Așa-zisele „cereri” de genul celor inventate de autorii acestei dezinformări nu au existat și nu vor putea exista vreodată.

Absurditatea și fracturile logice din formulările propagandei ruse sunt evidente. Acestea exploatează, fără îndoială, contextul generat de atacurile repetate executate de forțele ruse asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.

Propagarea unor astfel de minciuni are ca obiectiv evident distragerea atenției opiniei publice de la responsabilitatea forțelor militare ale Federației Ruse pentru crimele de război săvârșite prin atacurile ilegale și nejustificate executate asupra zonelor locuite și infrastructurii civile din Ucraina, precum și pentru pericolele generate de aceste acțiuni agresive și iresponsabile pentru Ucraina, pentru țările vecine și pentru securitatea regiunii”, conform Ministerului Apărării Naționale.

CITEȘTE ȘI Noi poduri peste Prut vor fi construite, a anunțat Nicolae Ciucă

Web design © 2024 Știrea ta