US Open 2023: Coco Gauff – Aryna Sabalenka, finala feminină

US Open 2023: Coco Gauff – Aryna Sabalenka, finala feminină

Coco Gauff – Aryna Sabalenka vor fisputa finala feminină de la US Open 2023

Gauff a fost prima finalistă la US Open 2023, după ce a trecut în semifinale de Karolina Muchova, cu scorul de 6-4, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore de joc.

Coco a început tare meciul cu Muchova, a făcut două break-uri și s-a desprins la 5-1. De nicăieri, cehoaica a fost aproape să revină, câștigând 3 game-uri la rând. La 5-4 pentru Gauff, Muchova a servit în speranța de a egala, însă americanca a pus punct primului set cu un break la 0.

Setul doi a fost marcat de o întrerupere care a durat aproape o oră. 4 protestatari au început să strige din tribune împotriva folosirii de combustibili fosili, iar după câteva minute de incertitudine, jucătoarele au părăsit terenul și au revenit abia după ce utimul protestatar a fost evacuat, în cătușe.

Întreruperea nu a părut să o afecteze pe Gauff, care s-a impus și în setul doi, cu 7-5, după ce Muchova salvase 5 mingi de meci.

Coco Gauff, din nou în finală

Pentru americanca de 19 ani este a doua finală de Grand Slam din carieră, la simplu, după Roland Garros 2022. Ea a mai disputat ultimul act la US Open, în proba de dublu, la ediția din 2021.

Gauff a făcut un turneu mare, dar a avut și o doză de șansă, fiind ferită de un duel cu Iga Swiatek, în sferturi. Poloneza a pierdut surprinzător cu Jelena Ostapenko, în optimi, iar Gauff a profitat de șansă și a eliminat-o pe letonă, în sferturi, cedând numai două game-uri.

US Open 2023: Gauff și Sabalenka vor disputa finala feminină
Coco Gauff, la US Open 2023.

De partea cealaltă, Aryna Sabalenka, campioana de la Australian Open și noul lider WTA, s-a impus dramatic în semifinale, cu 0-6, 7-6, 7-6, în fața lui Madison Keys.

În ciuda faptului că în primul set nu a reușit nici măcar un game, Sabalenka s-a prezentat total diferit in actul secund și a egalat după un tie-break adjudecat la 1, în pofida faptului că Keys a servit pentru meci.

În decisiv, Keys a făcut break-ul, iar Sabalenka a reacționat imediat. S-a ajuns din nou în tie-break, unde Sabalenka s-a impus la 5, după mai mult de două ore și jumătate de tenis incredibil.

Bielorusa de 25 de ani va evolua, astfel, în a doua finală de Grand Slam, depășindu-și cea mai bună performanță din carieră la New York (mai jucase semifinale la US Open în 2021 și 2022).

US Open 2023: Gauff și Sabalenka vor disputa finala feminină
Aryna Sabalenka, la US Open 2023

Sabalenka o conduce pe Gauff la directe

Gauff și Sabalenka s-au întâlnit până în prezent de 5 ori, scorul fiind 3-2 în favoarea sportivei din Belarus. În ultimul duel direct, în sferturile Indian Wells 2023, Sabalenka s-a impus cu un categoric 6-4, 6-0.

CITEȘTE ȘI PAUL GEORGESCU, PRIMUL ROMÂN CARE DETINE „ORIGINAL TRIPLE CROWN”

Web design © 2024 Știrea ta