F1: Kevin Magnussen va pleca primul in cursa sprint de la Interlagos

O surpriza mare s-a consemnat, vineri, in calificarile Marelui Premiu al Brazilei, desfasurate pe circuitul de la Interlagos, a 21-a etapa a sezonului, unde Kevin Magnussen (Haas) a reusit primul sau pole-position al carierei.

Astfel, Magnussen de pe prima pozitie in cursa sprint de 100 de kilometri de sambata (ora 21.30), care va stabili ordinea la start in cursa de duminica, danezul avand cota 21.00, la Unibet, sa reuseasca si aceasta performanta, urmat de Max Verstappen, cota 1.40, si George Russell, cota 4.50.

Cum a fost posibil acest lucru? in ultima runda a calificarilor, Magnussen a stabilit un timp decent, cu 8 minute inainte de timpul limita, apoi a urmat accident in care a fost implicat George Russell (Mercedes). Imediat a fost aratat steagul rosu, iar sansele celorlalti piloti de a-si imbunatati timpul au fost compromise, mai ales ca incepuse sa ploua din ce in ce mai tare, astfel ca timpul danezului a ramas cel mai bun.

A fost cel mai neasteptat pole in ultimii 12 ani. Tot la Interlagos, in 2010, Nico Hulkenberg obtinea in conditii asemanataoare singurul sau pole din cariera, la volanul unui Williams. Interesant este ca cei doi au sanse mari sa fie coechipieri in 2023.

MP al Braziliei, care va avea loc duminica, este ultima dintre cele trei etape din acest sezon care propune o cursa de sprint sambata, un format inaugurat in sezonul trecut si deja utilizat in acest an la MP al regiunii Emilia-Romagna si la cel al Austriei

Top 10 Calificari Marele Premiu al Braziliei

1.Kevin Magnussen
2.Max Verstappen
3.George Russell
4.Lando Norris
5.Carlos Sainz
6.Esteban Ocon
7.Fernando Alonso
8.Lewis Hamilton
9.Sergio Perez
10.Charles Leclerc

Web design © 2024 Știrea ta