Jerome France 2

Jérôme France

Jérôme France, campion în Super Rally pentru a treia oară consecutiv. Tempestini a câștigat ultima etapă a sezonului 2023

Francezul Jérôme France (Nova Proto) a terminat pe locul 5 ultima etapă a sezonului 2023 de Super Rally, suficient pentru a-și trece în palmares al treilea titlu consecutiv al competiției care se desfășoară exclusiv pe circuite stradale.

Ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2023 –  Trofeul UniCredit Leasing Powered By Audi a fost adjudecată de Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), campionul național absolut la raliuri, care a stabilit timpul de referință al circuitului la 2:20,470. Etapa s-a desfășurat, în premieră, în jurul Sălii Palatului din Capitală, pe o vreme ploioasă.

Jerome France, campion în Super Rally pentru a treia oară consecutiv. Tempestini a câștigat ultima etapă a sezonului 2023
Simone Tempestini a câștigat ultima etapă a sezonului 2023 de Super Rally, la București

Podiumul etapei a fost completat de Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), sosit în urma lui Tempestini cu o întârziere de 0:01,696, și Tudor Pop (Mistubishi Lancer), la 0:02,234 de câștigător.

Bogdan Duma (Radical SR3 RSX), principalul contracandidat al lui Jerome France, a terminat pe locul 8, dar se poate mândri cu titlul de vicecampion național, în vreme ce Costel Cășuneanu (Wolf GB08), locul 11 în runda de la București, completeaza podiumul anual al competiției.

La start a fost prezent şi noul campion european de juniori la raliuri, Norbert Maior, care a obţinut victoria la Clasa 2A, dedicată automobilelor cu două roţi motrice.

Jérôme France, al treilea titlu național în 2023

Și succesul pilotului francez nu s-a oprit aici pentru că, alături de Didier Balcaen (Formula Renault), și-a adjudecat și titlul la echipe în Super Rally, cu Hospice Casa Speranței by Real Racing.

Astfel, Jérôme France și-a încheiat sezonul cu trei titluri de campion național câștigate în mai puțin de o lună, după ce în octombrie și-a trecut în palmares Categoria a II-a din cadrul primei ediții a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă (TNM-VC).

CITEȘTE ȘI PERFORMANȚĂ ISTORICĂ PENTRU AUTOMOBILISMUL ROMÂNESC: FRAȚII MAIOR, CAMPIONI EUROPENI!

Web design © 2024 Știrea ta