Marian Aioani stireata.ro

Marian Aioani, înlocuitorul lui Horațiu Moldovan la Rapid. Prima reacție a portarului în tricoul giuleștenilor

Marian Aioani este noul portar al Rapidului, după ce Horațiu Moldovan a plecat în Spania pentru a semna cu Atletico Madrid.

În vârstă de 24 de ani, Aioani, care măsoară 1,87 m, juca la Farul din iunie 2021 (103 meciuri), iar sezonul trecut a devenit campion al României cu formația patronată de Gică Hagi.

Aioani este evaluat de Transfermarkt la 1,5 milioane de euro, dar Rapid a plătit doar 400.000 de euro pentru a obține serviciile portarului.

Marian Aioani, înlocuitorul lui Horațiu Moldovan la Rapid

Prima care a anunțat transferul a fost Farul: „Mulțumim pentru toate evoluțiile în alb-albastru, Marian Aioani! Clubul nostru și Rapid București au ajuns la un acord privind transferul portarului de 24 de ani la formația bucureșteană”.

A urmat, la două ore, și mesajul Rapidului: „Rapid continuă seria transferurilor, reușind să îl achiziționeze pe Marian Aioani, goalkeeperul campioanei Farul Constanța. În vârstă de 24 de ani, Aioani a semnat cu Rapid un contract valabil pe trei ani și jumătate, urmând să se alăture lotului antrenat de Cristiano Bergodi chiar de mâine.

În prima parte a campionatului, Marian a jucat în 18 meciuri din Superligă, dintre care cinci au fost încheiate fără gol primit. În total, a bifat 27 de jocuri în actualul sezon. Născut la Buftea, portarul de 1,87 m și-a făcut junioratul la Chindia Târgoviște, formație la care a și debutat ca senior, iar din 2021 a îmbrăcat tricoul Farului Constanța. Aioani a îmbrăcat tricoul naționalelor U23, U21, U19, U18, fiind selecționat și la naționala mare a României, având 12 meciuri pe banca de rezerve”.

Marian Aioani, înlocuitorul lui Horațiu Moldovan la Rapid
Marian Aioani

Potrivit GSP, Aioani a semnat un contract valabil pe 3 ani și jumătate și va avea un salariu lunar de 12.000 de euro. Astfel, Marian Aioani are toate șansele ca sâmbătă, în meciul cu Dinamo, să debuteze în poarta giuleștenilor.

Marian Aioani: „Mă bucur că sunt aici, la Rapid”

După ce a fost anuntat de ambele cluburi, Aioani a oferit prima reacţie, motivând alegerea prin faptul că Rapid ”este un proiect bun” şi ”că va fi de succes”, dar şi datorită suporterilor giuleşteni ”foarte frumoşi”.

„Mă bucur că sunt aici şi sper să facem o treabă foarte bună. Am simţit să vin la Rapid. Am simţit că este un proiect bun şi că va fi ceva de succes, că acesta este drumul cel bun pentru mine. Am vorbit chiar de dimineaţă cu Horaţiu, mi-a urat succes!

Suporterii Rapidului sunt foarte frumoşi, de fiecare dată când joacă în Giuleşti, împing echipa spre victorie şi acesta este un lucru foarte important pentru că trebuie să existe o conexiune între suporteri şi echipă”, a declarat Aioani, conform site-ului oficial al lui Rapid.

Marian Aioani și-a început cariera la Chindia Târgoviște, unde a petrecut cinci ani. În acest sezon, Aioani a încasat 36 de goluri în 27 de partide.

CITEȘTE ȘI STEFFI GRAF ȘI ANDRE AGASSI VIN ÎN ROMÂNIA

Web design © 2024 Știrea ta