Presa din Columbia, blândă cu România

Presa din Columbia, blândă cu România. Nu și Cornel Dinu: „Am fost sparring-partner”

Columbia – România 3-2. Naționala României a întâlnit Columbia, marți, pe Wanda Metropolitano (Madrid), într-un nou meci amical, la 4 zile după duelul cu Irlanda de Nord.

Nici de această dată tricolori nu au avut cea mai bună prestație, find conduși cu 3-0, dar Ianis Hagi și Florin Tanase au salvat o înfrângere umilitoare.

Presa din Columbia, blândă cu România

Jurnaliștii din Columbia sunt de părere că România s-a descurcat onorabil pe Wanda Metropolitano. Iată ce scrie Diario AS Colombia, după amicalul de la Madrid:

„Columbia încheie turneul european cu o victorie împotriva României. Naționala a trecut pe final de la sărbătoare, la nervozitate. La un moment dat a fost un avantaj de trei goluri, dar în ultimele minute am văzut multe greșeli care au ajutat România să reducă diferența.

Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi, cel care ne-a executat în 1994, a reaprins meciul în minutul 84.

Timp de 85 de minute am văzut cum naționala Columbiei a dominat jocul, dar apoi au apărut erori și emoții. Cu toate acestea, echipa ajunge la 21 de meciuri la rând fără înfrângere”, au scris jurnaliștii sud-americani.

Presa din Columbia, blândă cu România

Cei de la El Colombiano au numai cuvinte de laudă după prima victorie a Columbiei contra României:

„Columbia a reușit, în cele din urmă, să învingă România pentru prima oară în istorie. A fost al patrulea duel dintre cele două naționale. Seria de invincibilitate a tricolorilor ajunge la 21 de meciuri. Antrenorul Nestor Lorenzo a condus echipa în ultimele 18 partide”.

Columbia a marcat în ambele reprize. Jhon Cordoba a deschis scorul în minutul 6, iar Jhon Arias a majorat diferența în minutul 35. Yaser Asprilla a închis tabela în minutul 79. Tricolorii s-au trezit pe final. Pentru România au marcat Ianis Hagi (84′) și Florin Tănase (90+4′).

Naționala, desființată de Cornel Dinu

Legendarul fotbalist  Cornel Dinu a criticat dur prestația echipei naționale a României după înfrângerea de la Madrid. Dinu a luat la țintă doi jucători în mod special: Răzvan Marin și George Pușcaș, care nici nu au jucat împotriva Columbiei.

„România a fost sparring-partner pentru Columbia. A fost o diferență foarte mare de valoare. Suntem foarte departe de ei”, a spus „Procurorul”, potrivit Fanatik.

Dinu i-a „mitraliat” pe Pușcaș și R. Marin: „Majoritatea mijlocașilor de la echipele din Superliga sunt străini, nu mai creștem mijlocași de valoare pentru națională. Bine că nu l-am mai văzut pe Pușcaș în teren. Problema mare este la calitatea mijlocașilor, jucătorul trebuie să aibă și un nume care să spună ceva. Marin e ca un nume de CAP. Când intră în suprafața adversă sunt aproape inexistenți. Nu sunt creativi”

Presa din Columbia, blândă cu România
Cornel Dinu

Fostul dinamovist a criticat și sistemul de joc al echipei naționale: „Nu știu ce se lucrează la antrenamente, echipa nu are trasee. Drăgușin a avut o prestație modestă, este un jucător care mai are mult de lucrat. Au fost exagerate calitățile care i s-au atribuit.”

Ianis Hagi nu este utilizat la națională pe poziția pe care poate da cel mai bun randament, crede Cornel Dinu: „Ianis Hagi nu este așezat la națională în teren unde era dovedit în timp că putea da randament. El a ieșit în evidență când a jucat în spatele vârfurilor de atac, cu libertate de acțiune, în rombul de la mijlocul terenului. Îl izolezi când îl pui atacant lateral dreapta, nu are asemenea calități.”

Ce urmează pentru România

Tricolorii vor mai disputa două meciuri amicale înainte de participarea la EURO 2024. România va înfrunta Bulgaria și Liechtenstein, la București.

Primul meci va avea loc pe 4 iunie, iar al doilea pe 8 iunie. Ambele meciuri de pregătire se vor disputa în Ghencea, pe Stadionul Steaua.

Programul României la Euro 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România – Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Frankfurt)

CITESTE ȘI

ISRAEL – ROMÂNIA 1-2. ROMÂNIA S-A CALIFICAT LA EURO 2024! 8 ANI AU TRECUT DE LA ULTIMUL TURNEUL FINAL EUROPEAN LA CARE AM PARTICIPAT

Web design © 2024 Știrea ta