Romania Irlanda de Nord 1 1

Naționala României, criticată aspru după egalul cu Irlanda de Nord. VIDEO

România – Irlanda de Nord 1-1. Naționala României a întâlnit Irlanda de Nord vineri, pe Arena Națională, într-un meci amical. Tricolori nu au avut cea mai bună prestație, find criticați de oameni importanți din fotbal, dar și de presa britanică.

Nord-irlandezii au deschis scorul în minutul 7, printr-un contraatac rapid, marcatorul fiind Jamie Reid (29 de ani), atacant din liga a treia engleză. Trupa lui Edi Iordănescu a restabilit egalitatea, în minutul 23, prin golul lui Dennis Man (25 de ani), însă tabela a rămas neschimbată până la final.

Pentru tricolori urmează partida de verificare în fața Columbiei, marți 26 martie de la ora 21: 30, pe Metropolitano Stadium din Madrid.

Naționala României, criticată aspru după egalul cu Irlanda de Nord

Jurnaliștii de la BBC au criticat meciul de vineri seara disputat de Romania. Britanici au considerat repriza secundă ca fiind una lipsită de spectacol, menționând că echipa mai puțin calitativă a fost cea a României.

„O lipsă de calitate în a doua repriză, în special din partea formației gazdă”, au scris cei de la BBC.

Naționala României, criticată aspru după egalul cu Irlanda de Nord

La sfârșitul meciului, englezii au scris că rezultatul a fost unul corect, având în vedere cea de-a doua repriză. Din spusele jurnaliștilor englezi, se pare că nord-irlandezii sunt mulțumiți cu rezultatul de egalitate, având în vedere echipa pe care au trimis-o în teren, dar și forma pe care România o traversează.

„Meci egal la București, un rezultat corect după un act secund sub așteptări. Jamie Reid a deschis scorul la debutul pentru Irlanda de Nord, iar Dennis Man a egalat pentru România. Niciuna dintre cele două formații nu a mai creat prea multe șanse în a doua repriză, însă Irlanda de Nord este mulțumită de rezultat ținând cont de echipa tânără trimisă în teren și de forma bună traversată de România”, a mai scris sursa anterior citată.

Naționala, desființată de Ion Crăciunescu la toate capitolele

După remiza de la București, Ion Crăciunescu a vorbit în termeni duri de jocul tricolorilor. Fostul mare arbitru susține că o națională care se respectă ar fi câștigat cu cel puțin 3-0 în fața unui astfel de adversar. Crăciunescu crede că tricolorii combină mult prea lent, iar asta este un mare dezavantaj pentru naționala noastră.

„O echipă care se respectă nu poate să câștige sub 3-0 sau 4-0. Parcă înainte vedeai alți jucători. Trebuie să ne uităm cu cine jucam atunci și cu cine o facem acum. Ne-au încurcat pentru că nu am reușit noi să jucăm. Încercăm să pasăm, dar nu mai avem viteză. Construim greu. Suntem lenți și nici jocul de pase, pe care îl aveam înainte, nu-l stăpânim”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

CITEȘTE ȘI

CARLOS MARTINEZ COMET, NOUL ANTRENOR AL SIMONEI HALEP

Web design © 2024 Știrea ta