Romania – Bosnia si Hertegovina, in Liga Natiunilor. Tricolorii joaca pentru evitarea retrogradarii

Partida Romania – Bosnia si Hertegovina se va disputa duminica, 26 septembrie, in grupa 3 – Liga B din Liga Natiunilor, de la ora 21:45, in cadrul etapei a 6-a, ultima, pe Stadionul Giuleşti – Valentin Stanescu.

Romania este cotata cu 2.20, la Unibet, pentru victorie, in vreme ce succesul Bosniei beneficiaza de cota 3.50, iar un meci cu peste 2 goluri are cota 2.10.

Odata cu acest meci, Romania isi joaca ultima sansa pentru evitarea retrogradarii in Liga C. Tricolorii sunt pe ultimul loc, dupa 5 meciuri, si au nevoie nu doar de victorie. Elevii lui Edi Iordanescu vin dupa o remiza in Finlanda astfel ca, pentru a juca si la editia viitoare in Liga B, Romania are nevoie de un rezultat mai bun decat cel obtinut de Finlanda in Muntenegru, in aceeasi runda. Cu alte cuvinte, un succes cu Bosnia nu este suficient daca Finlanda invinge nationala Muntenegrului.

Totusi, daca Muntenegru s-ar impune in fata nordicilor, tricolorilor le-ar fi de ajuns o remiza contra Bosniei si ar trece pe locul trei, la egalitate cu Finlanda, dar cu avantaj in meciurile directe.

De partea cealalta, Bosnia a invins Muntenegru, cu 1-0, si si-a asigurat promovarea in Liga A. In aceste conditii, selectionerul Ivaylo Petev a pregatit mai multe modificari, dar a afirmat ca echipa sa vine la Bucuresti pentru victorie. Chiar si asa, o va face fara Dzeko si Demirovic, menajati, si Pjanic, suspendat dupa cartonasul incasat cu Muntenegru.

Interesant ca Bosnia n-a mai castigat de aproape un an in deplasare, de la un 2-0 cu Kazahstan, in octombrie 2021. De atunci, nationala lui Petev a inregistrat trei remize, dintre care doua in Liga Natiunilor, si un esec, intr-un amical in SUA.

In Bosnia, Romania a pierdut la limita, 0-1. A fost al doilea esec din cele 5 meciuri directe. Pe toate celelalte le-au castigat tricolorii. Ultima partida jucata la Bucuresti a fost un 3-0 pe Giulesti, in 2011.

Echipele probabile:

Romania: Radu – Camora, Rus, Nedelcearu, Ratiu – Tanase, Marin, Stanciu – Cordea, Puscas, Man

Bosnia: Sehic – Dedic, Hadzikadunc, Sanicanin, Susic – Cimirot, Kodro, Hadziahmetovic – Gojak, Stevanovic, Demirovic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Web design © 2024 Știrea ta