„Flowers” (Miley Cyrus) a fost desemnat cel mai bine vândut hit din 2023

„Flowers” (Miley Cyrus) a fost desemnat cel mai bine vândut hit din 2023

„Flowers” a fost desemnat cel mai bine vândut hit din 2023, performanţă reuşită pentru prima dată de Miley Cyrus în acest clasament anual întocmit de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI).

Luni a fost anunţat hitul anului 2023 cu cele mai mari vânzări. Surprinzător pentru unii, acesta nu-i aparţine lui Taylor Swift, care a fost pentru a patra oară declarată de către IFPI artistul global al anului.

„Flowers” (Miley Cyrus) a fost desemnat cel mai bine vândut hit din 2023

Vedeta care a reuşit să vândă cel mai bine anul trecut este Miley Cyrus. Astfel, hitul său „Flowers” a fost desemnat luni cântecul cu cele mai mari vânzări în anul 2023, o performanţă reuşită pentru prima dată de artista americană în acest clasament anual întocmit de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), potrivit Agerpres.

Single-ul „Flowers” a adunat echivalentul a 2,7 miliarde de difuzări în streaming pe serviciile online pe bază de abonament, potrivit IFPI, câştigând în acest fel mult râvnitul IFPI Global Single Award pe anul 2023, la doar câteva săptămâni după ce a fost recompensat şi cu două Premii Grammy.

„Prin ocuparea primului loc în topurile din atât de multe ţări simultan, acest cântec – alături de mesajul său de emancipare – a răsunat în lumea întreagă şi reprezintă definiţia unui hit cu adevărat global”, a spus Lewis Morrison, directorul departamentului de topuri globale şi certificare din cadrul IFPI.

„Flowers” a fost lansata pe 13 ianuarie 2023 și este inclusă pe albumul „Endless Summer Vacation”, care a fos lansat în luna martie. Mesajul piesei este despre bunăstarea fizică și mentală. Miley și-a anunțat noul single de Anul Nou, în direct la NBC, cu o postare în care scria: „New Year, New Miley, New Single”.

Deși Miley Cyrus nu a confirmat că Flowers este despre relația ei cu Liam Hemsworth, fostul soț, data lansării single-ului și versurile sunt câteva indicii despre semnificația cântecului.

A devenit cel mai difuzat cântec pe Spotify, timp de două săptămâni consecutive, și a petrecut opt săptămâni neconsecutive pe locul 1 în Billboard Hot 100.  „Flowers” este a doua melodie a lui Miley Cyrus care intră în „clubul miliardelor”, după single-ul „Party In The U.S.A.” din 2009.

„Flowers” (Miley Cyrus) a fost desemnat cel mai bine vândut hit din 2023
Miley Cyrus

Premiile IFPI au înresistrat şi o premieră: anul acesta, în Top 10 au ajuns şi artişti din Nigeria şi Mexic, dovadă a faptului că stilul Afrobeats şi genurile mexicane regionale sunt din ce în ce mai populare în rândul publicului. Astfel, „Calm Down”, interpretat de Rema şi Selena Gomez, s-a clasat pe locul al doilea, iar „La Bebe”, de Yng Lvcas şi Peso Pluma, a ocupat poziţia a şasea.

Starul american Taylor Swift, desemnată săptămâna trecută pentru a patra oară de către IFPI artistul global al anului, a ocupat doar locurile al şaptelea şi al nouălea în clasamentul global al single-urilor, cu piesele sale „Cruel Summer”, respectiv „Anti-Hero”.

IFPI este o organizaţie cu sediul general la Londra, care colectează date provenite din vânzările muzicale pe formate fizice şi metode de difuzare digitală, pentru a obţine o cifră reprezentativă pentru fiecare piesă. IFPI reprezintă interesele artiştilor şi profesioniştilor din industria muzicală globală.

CITEȘTE ȘI

BRITNEY SPEARS PUNE PUNCTUL PE „I”, DUPĂ CE ȘI-A LANSAT CARTEA

BRITNEY SPEARS I-A CERUT SCUZE LUI JUSTIN TIMBERLAKE, DUPĂ DEZVĂLUIRILE DIN CARTEA SA „FEMEIA DIN MINE”

MADONNA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE DOI FANI PENTRU „PRACTICI COMERCIALE INCORECTE, NELOIALE ŞI/SAU ÎNŞELĂTOARE”

Web design © 2024 Știrea ta